PSV begint zaterdagavond met Derrick Luckassen in de basis aan de uitwedstrijd tegen Willem II. Hij vervangt op het middenveld de geschorste Jorrit Hendrickx.

Het is pas de eerste basisplaats in 2018 van de 22-jarige Luckassen, die afgelopen zomer overkwam van AZ. Aanvoerder Marco van Ginkel en Bart Ramselaar completeren de middenlinie van PSV.

Naast Hendrikx mist PSV Hirving Lozano, die tegen Willem II zijn laatste wedstrijd schorsing uitzit na zijn rode kaart vorige maand tegen sc Heerenveen.

Bij afwezigheid van de Mexicaanse topscorer vormen Gaston Pereiro, Luuk de Jong en Steven Bergwijn opnieuw de voorhoede van PSV en achterin kiest trainer Phillip Cocu voor Santiago Arias, Daniel Schwaab, Nicolas Isimat-Mirin en Joshua Brenet.

Robbemond

PSV treft met Willem II een club waar het de afgelopen week zeer onrustig was. Onder druk van de supporters besloot trainer Erwin van de Looi donderdag op te stappen.

Reinier Robbemond zit daardoor tegen PSV als interim-trainer op de bank, maar het is nog niet zeker dat hij het seizoen zal afmaken in die functie bij de Tilburgse club, die vijftiende staat in de Eredivisie. 

Willem II tegen PSV begint zaterdag om 19.45 uur en staat onder leiding van Björn Kuipers. Nummer twee Ajax, dat tien punten achterstand heeft op de Eindhovenaren, speelt zondag om 14.30 uur thuis tegen sc Heerenveen.

Opstelling Willem II: Branderhorst; Lewis, Heerkens, Lachman, Tsimikas; Rienstra, Chirivella, Lieftink; El Hankouri, Haye, Sol.

Opstelling PSV: Zoet; Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet; Van Ginkel, Luckassen, Ramselaar; Pereiro, De Jong, Bergwijn.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie