FC Twente is bij streekgenoot Heracles Almelo dieper in de zorgen geraakt. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek ging vrijdagavond in Almelo met 2-1 ten onder.

Twente kwam in het Polman Stadion nog wel op voorsprong door een treffer van Adnane Tighadouini. Via Kristoffer Peterson en een eigen treffer van Adam Maher greep de thuisploeg alsnog de zege.

De landskampioen van 2010 blijft door de nederlaag voorlaatste staan in de Eredivisie met achttien punten. Alleen Roda JC verzamelde minder punten (17), maar die ploeg komt dit weekend nog in actie tegen concurrent Sparta Rotterdam, de nummer zestien van de ranglijst.

Heracles doet daarentegen nog volop mee in de strijd om Europees voetbal. De ploeg van scheidend trainer John Stegeman klimt naar de negende plek.

Kuwas

De thuisploeg begon sterk aan het duel en kreeg via Brandley Kuwas al direct een goede kans op de openingstreffer. De vrije trap van de aanvaller werd door doelman Joël Drommel naast getikt.

In het vervolg bleven grote kansen lang uit, al was Maher met een schot van afstand nog gevaarlijk. Na rust leefde het duel op en dat leverde vijf minuten na de hervatting de openingstreffer op.

Tighadouini was het eindstation van een counter van de Enschedeërs, al duurde het nog vrij lang voor de aanvaller de bal daadwerkelijk kreeg. Van dichtbij passeerde hij doelman Bram Castro echter alsnog.

Peterson

Twente kon niet lang van die voorsprong genieten, want Peterson maakte snel gelijk. De buitenspeler stuitte na een pass van linksback Roland Baas eerst nog op Drommel, maar in de rebound was het wel raak.

Heracles ging vervolgens vol voor de winst en werd daarvoor beloond met een curieuze treffer. Pröpper kopte een hoekschop naar de verre hoek, waarna Maher de bal bij de tweede paal tegen de lat kopte. Die ging vervolgens via het hoofd van de middenvelder alsnog binnen.

Verbeek bracht met El Hamdaoui nog een verse aanvaller, maar het pleit was tot vermaak van het Heracles-publiek beslecht. Zij verkleedden zich als degradatiespoken en hielden een spandoek met #twexit omhoog.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie