NEC heeft de koppositie in de Jupiler League weer overgenomen van Jong Ajax. De Nijmegenaren versloegen FC Volendam met 3-0, terwijl Jong Ajax met 0-2 verloor van Go Ahead Eagles.

Arnaut Groeneveld en Calvin Verdonk brachten NEC voor rust op een 2-0 voorsprong tegen Volendam. Guus Joppen bepaalde in de tweede helft de eindstand.

Bij Jong Ajax miste Zian Flemming na een halfuur spelen een penalty tegen Go Ahead. Rick Ketting opende halverwege de tweede helft wel de score namens de Deventenaren.

In de slotfase besliste Pieter Langedijk de wedstrijd uit een penalty, die was toegekend na een overtreding van Azor Matusiwa. De Ajacied kreeg daar rood voor.

Door de overwinning gaat NEC met 56 punten uit 28 wedstrijden aan kop. De ploeg van coach Pepijn Lijnders heeft een punt voorsprong op Jong Ajax.

Fortuna Sittard

Nummer drie Fortuna Sittard is Jong Ajax tot op drie punten genaderd. De Limburgers waren met 1-3 te sterk voor FC Eindhoven dankzij doelpunten van Djibril Dianessy, Todd Cantwell en Stefan Askovski. Doriano Kortstam scoorde namens Eindhoven.

Nummer vier Telstar ging wel ten onder. Helmond Sport won in Velsen-Zuid met 2-3. FC Emmen verspeelde bij Jong AZ de koppositie in de derde periode.

Door die 0-2 nederlaag neemt FC Dordrecht de eerste plek over, aangezien die ploeg wel won bij De Graafschap: 0-1. Met nog een speelronde voor de boeg in de derde periode is het verschil tussen beide ploegen een punt.

Jong PSV

Jong PSV leed een 3-2 nederlaag bij RKC Waalwijk en zakt naar plek zeven. De streekderby tussen FC Den Bosch en FC Oss leverde gaan winnaar op: 0-0.

In de middenmoot won SC Cambuur met 2-1 van Almere City. MVV Maastricht klopte hekkensluiter Jong FC Utrecht met 3-1.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Jupiler League