Vitesse is dicht bij het vastleggen van trainer Leonid Slutsky. De Arnhemse club heeft een principe-akkoord bereikt met de 46-jarige Rus, die na dit seizoen Henk Fraser moet opvolgen.

"Maar van een deal is nog geen sprake. Daarvoor moeten eerst de benodigde papieren binnen zijn. Dat is in deze echt een belangrijke voorwaarde", zegt technisch directeur Marc van Hintum vrijdag tegen het AD.

Van Hintum doelt daarmee op een werkvergunning voor Slutsky, die in december vanwege teleurstellende resultaten vertrok bij Championship-club Hull City. Onder zijn leiding won de club slechts vier van de negentien competitieduels.

Eerder was de Rus, die een goede bekende is van Vitesse-eigenaar Alexander Chigirinskiy, ruim zeven jaar trainer van CSKA Moskou. Met die club werd hij drie keer kampioen van Rusland en haalde hij in het seizoen 2009/2010 de kwartfinales van de Champions League.

Slutsky was vanaf 2015 ook bondscoach van Rusland. Onder zijn leiding kwalificeerden de Russen zich voor het EK van 2016, maar daar stelde de ploeg teleur met een laatste plaats in de poule. Daarna stapte hij op bij de nationale bond.

Fraser

In januari werd bekend dat trainer Fraser (51) zijn aflopende verbintenis bij Vitesse niet verlengt. De voormalig verdediger overwoog zelfs in de winterstop al te vertrekken, maar besloot uiteindelijk zijn contract uit te dienen in de Gelredome.

Fraser leidde de Arnhemmers vorig seizoen in zijn eerste jaar naar winst van de KNVB-beker. Het betekende de eerste hoofdprijs in de 125-jarige clubhistorie. Dit seizoen bezet Vitesse onder leiding van Fraser met nog acht wedstrijden voor de boeg de zesde plaats in de Eredivisie.

Naar verluidt was VVV-Venlo-coach Maurice Steijn ook in beeld om Fraser na dit seizoen op de volgen bij Vitesse, maar de club heeft dus voor Slutsky gekozen.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie