Vrijdag 30 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Josep Guardiola

Guardiola voor tuchtcommissie FA om dragen geel lintje

Josep Guardiola meldt zich binnenkort bij de tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond FA voor een hoorzitting. De Spaanse manager van Manchester City moet zich verantwoorden voor het dragen van een geel lintje.
Door ANP/NU.nl

Guardiola staat al maandenlang met dat lintje op zijn trui langs de lijn, als steunbetuiging aan de opgepakte leiders van de Catalaanse onafhankelijkheidsbeweging.

In de regels van de FA staat dat politieke boodschappen op en naast het veld verboden zijn. De bond sprak Guardiola eind vorig jaar al aan op het dragen van het gele lintje, maar ondanks de waarschuwingen bleef de Catalaan het doen.

Het leidde onlangs tot een aanklacht en een dreigende straf. Guardiola heeft besloten de aanklacht te accepteren, wat betekent dat hij zich moet verantwoorden tijdens een hoorzitting.

De oud-coach van FC Barcelona en Bayern München gaf eerder aan het met de FA oneens te zijn dat zijn gele lintje een politiek statement is.

"In mijn ogen is het geen politieke uiting. Als mensen een roze lintje dragen, is het in de strijd tegen borstkanker. Hetzelfde als wanneer ik een badge draag tegen prostaatkanker. Maar ik wil mijn club niet beschadigen."


Lees meer over:

Manchester CityJosep Guardiola

Aanbevolen artikelen