Trainer Stijn Vreven van NAC Breda is voor drie competitiewedstrijden geschorst. De Belg is maandag akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van de KNVB.

Vreven werd zaterdag in het gewonnen competitieduel met Feyenoord (2-1) al na vijf minuten naar de tribune gestuurd door arbiter Bas Nijhuis. De coach was het niet eens met een beslissing van de scheidsrechter.

Aangezien het niet de eerste keer was dat de Belg zich dit seizoen langs de lijn misdroeg, besloot de KNVB hem een stevige straf te geven. Het voorstel van drie duels onvoorwaardelijk werd direct geaccepteerd. Vreven werd dit seizoen al twee keer eerder bestraft voor zijn gedrag. 

Emoties

NAC en Vreven hadden niet lang nodig om het schikkingsvoorstel te accepteren. "Ondanks dat ik vind dat er ruimte moet zijn voor bepaalde emoties tijdens een wedstrijd, moet ik wel onder ogen zien dat ik die emoties veel beter onder controle moet houden en mijn passie alleen moet gebruiken om mijn ploeg te motiveren", stelt Vreven in een verklaring op de website van NAC.

"Als trainer moet ik me op dat vlak snel ontwikkelen en verbeteren. Daarom aanvaard ik de consequenties voor mijn gedrag zonder morren. Gelukkig kan ik, ondanks mijn schorsing, tijdens de trainingen en in de voorbereiding op de wedstrijden mijn steentje nog gewoon bijdragen."

Door zijn schorsing zit Vreven op de tribune in de duels met ADO Den Haag, Roda JC en PSV. De formatie staat na 26 duels op de veertiende plaats in de Eredivisie. De Brabanders verzamelden 24 punten.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie