Ajax-aanvoerder Joël Veltman wil na de verrassende en pijnlijke 3-2 nederlaag op bezoek bij Vitesse niet meer over de landstitel praten.

"Laten we nu eerst maar eens wedstrijden gaan winnen", zei hij in de catacomben van het Gelredome voor de camera van FOX Sports.

Ajax zag de achterstand op koploper PSV groeien tot tien punten, met nog maar acht speelrondes voor de boeg.

De Amsterdammers moeten zelfs vrezen voor de tweede plaats en daarmee Champions League-voetbal, aangezien AZ tot op twee punten is genaderd.

"Het begint allemaal met beleving en duels winnen", sprak Veltman. "Dat deed Vitesse voor rust beter dan wij. Na de 2-1 kregen we best veel kansen. Amin Younes schoot op de paal. Dan scoren zij 3-1 en dan weet je dat het heel lastig wordt."

Ten Hag

Trainer Erik ten Hag krijgt het ondanks het forse verschil met PSV niet over de lippen dat de titelrace verloren is.

"Zo kijk ik niet. Ik kijk van wedstrijd naar wedstrijd en aan het einde wordt alles duidelijk", was het enige wat hij erover kwijt wilde.

Ten Hag was vooral ontevreden over wat zijn ploeg voor rust liet zien tegen Vitesse. Ajax begon nog wel aardig, maar kwam er na de schitterende openingstreffer van Navarone Foor eigenlijk niet meer aan te pas.

"Het begint allemaal met beleving en inzet. We wisten dat zij super scherp zouden zijn. We kunnen heel goed voetballen maar we moeten daar wel geloof en overtuiging tegenover stellen. We hebben ook drie doelpunten weggegeven", doelde hij op twee spelhervattingen en een blunder van Maximilian Wöber.

"Daarnaast hebben we weer ongelooflijk veel kansen gemist. Wij moeten de resterende wedstrijden gewoon winnen en dat begint met een veranderende houding."