Mitchell van der Gaag vertrekt na dit seizoen als trainer van Excelsior. De 46-jarige oefenmeester wil zijn aflopende contract in Rotterdam niet verlengen.

"Wij waren graag nog minimaal een jaar met Mitchell doorgegaan, maar uiteraard respecteren wij zijn keuze", reageert algemeen directeur Ferry de Haan op de clubsite op het aangekondigde afscheid van Van der Gaag.

Van der Gaag is bezig aan zijn tweede seizoen bij Excelsior. Hij begon met een verdienstelijke twaalfde plek en bezet momenteel diezelfde stek op de ranglijst. Zaterdag gingen de Kralingers voor eigen publiek nog met 1-2 onderuit tegen nummer drie AZ.

"Ik kijk terug op een hele mooie periode en we hebben sowieso nog een paar belangrijke weken voor de boeg", aldus Van der Gaag. "Het besluit om te vertrekken was niet makkelijk, maar ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Ik zou graag nog eens in het buitenland aan de slag gaan, maar op dit moment weet ik nog niet waar mijn toekomst ligt."

Portugal

Van der Gaag begon zijn trainersloopbaan in Portugal, waar hij ook een verleden als speler heeft. Na periodes bij Marítimo Funchal en Belenenses ging hij voor een Cypriotisch avontuur bij Ermis Aradippou. In het seizoen 2015/2016 stond de oud-speler van onder meer PSV en FC Utrecht voor de groep bij FC Eindhoven.

Excelsior neemt nu rustig de tijd voor de zoektocht naar een opvolger voor Van der Gaag. "Wij blijven ambitieus en gaan op zoek naar een hoofdtrainer die bij onze ambities past. Uiteraard hopen wij daar met het oog op het nieuwe seizoen zo snel mogelijk duidelijkheid over te hebben", aldus De Haan.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie