Voor de eerste keer sinds hij is gestopt als international heeft Zlatan Ibrahimovic uitgesproken dat hij bereid is om met Zweden naar het WK in Rusland te gaan. 

"Als ik het gevoel heb echt iets te kunnen toevoegen, is het een mogelijkheid. Voorlopig moet ik eerst helemaal fit zien te worden. Dat ben ik nog niet", aldus de 36-jarige spits van Manchester United woensdag in Stockholm.

Ibrahimovic, die in 2001 zijn debuut maakte als international en sindsdien 116 wedstrijden speelde voor Zweden, besloot na het EK van 2016 in Frankrijk een punt te zetten achter zijn interlandloopbaan. 

Zonder de oud-Ajacied kwalificeerde Zweden zich voor het WK van komende zomer in Rusland door onder meer Oranje voor te blijven in de groepsfase en Italië te verslaan in de play-offs.

Missen

Ibrahimovic raakte ondertussen bij United zwaar geblesseerd aan zijn knie. De oud-speler van Malmö FF, Ajax, Juventus, Internazionale, FC Barcelona, AC Milan en Paris Saint-Germain maakte in november zijn rentree, maar kwam dit jaar nog niet in actie.

Toch houdt Ibrahimovic de deur voor een terugkeer in het Zweedse elftal op een kier. "Ik mis de nationale ploeg. Het is moeilijk na 20 jaar de andere jongens zonder jou te zien spelen, maar ze hebben het goed gedaan de laatste twee jaar."

Ibrahimovic kwam in zijn 116 interlands voor Zweden in totaal 62 keer tot scoren en mag zich topscorer aller tijden noemen van het Scandinavische land.