Feyenoord met Van Persie tegen Willem II in halve finales KNVB-beker

Feyenoord begint woensdag met Robin van Persie in het basisteam aan de thuiswedstrijd tegen Willem II in de halve finales van de KNVB-beker.

De 34-jarige routinier krijgt op het middenveld de voorkeur boven Sofyan Amrabat en Jens Toornstra.

Van Persie kreeg afgelopen zondag in de kansloos met 1-3 verloren topper in De Kuip tegen PSV nog rust van trainer Giovanni van Bronckhorst.

Ten opzichte van dat duel verschijnen ook Kevin Diks, Sven van Beek, Ridgeciano Haps en Jean-Paul Boëtius aan de aftrap tegen Willem II.

Ogbeche

Willem II treedt in een 5-3-2 formatie aan, waardoor Bartholomew Ogbeche, die dit seizoen al negen doelpunten maakte in de Eredivisie, genoegen moet nemen met een plek op de reservebank.

Feyenoord-Willem II vangt om 20.45 uur aan en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

Het was lange tijd onzeker of de confrontatie wel door zou gaan vanwege de extreme kou die Nederland teistert. De KNVB zette pas woensdag aan het begin van de middag alle signalen op groen.

Als blijk van waardering geeft Feyenoord alle supporters die naar het stadion komen een gratis beker warme chocolademelk en gratis handwarmers.

Opstelling Feyenoord: Jones; Diks, Van Beek, Van der Heijden, Haps; El Ahmadi, Vilhena, Van Persie, Berghuis, Jörgensen en Boëtius.

Opstelling Willem II: Branderhorst; Heerkens, Lachman, Lieftink, Van der Linden, Dankerlui; Rienstra, Chirivella, Haye; El Hankouri en Sol.

Bekijk het programma en de uitslagen in de KNVB-beker

Lees meer over:
Tip de redactie