De Oranjevrouwen zijn woensdag uitstekend begonnen aan de Algarve Cup. De Europees kampioen was in haar openingswedstrijd van het oefentoernooi in Portugal met liefst 6-2 te sterk voor vice-wereldkampioen Japan.

Nederland stond halverwege al op een 5-1 voorsprong door doelpunten van Lieke Martens, Lineth Beerensteyn, Siri Worm, Shanice van de Sanden en Stefanie van der Gragt.

Japan, dat in een veredeld B-team speelde, deed bij een 4-0 achterstand nog wel iets terug via een treffer van Emi Nakajima.

In de tweede helft waren beide elftallen meer aan elkaar gewaagd en kwamen alleen Martens en Mana Iwabuchi nog tot scoren.

Oranjevrouwen zetten Japan opzij

Miedema

Nederland kon over bijna al haar sterkhouders beschikken. Alleen de geblesseerden Vivianne Miedema (scheenbeen), Daniëlle van de Donk (kuit) en Anouk Dekker (knie) ontbraken.

Nederland speelt in totaal vier wedstrijden tijdens de Algarve Cup. Vrijdag worden de degens gekruist met Denemarken en maandag is IJsland de tegenstander.

Afhankelijk van de klassering in de poule werkt de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman volgende week nog een wedstrijd af om de eindklassering te bepalen.

Nederland bereidt zich in Portugal voor op de WK-kwalificatieduels van april en mei met respectievelijk Noord-Ierland (twee keer), Ierland en Slowakije.