AZ met gebruikelijke namen, Assaidi keert terug bij FC Twente

AZ begint woensdag met de gebruikelijke basisopstelling aan de thuiswedstrijd tegen FC Twente in de halve finales van de KNVB-beker.

Trainer John van den Brom kiest voor dezelfde elf namen als in het ternauwernood gewonnen competitieduel van zaterdag met Sparta Rotterdam (2-1).

Dat betekent dat de maker van het winnende doelpunt in die confrontatie, Oussama Idrissi, opnieuw aan de aftrap verschijnt.

Mats Seuntjens en Joris van Overeem, die aan het begin van het seizoen nog geregeld een basisplaats hadden, moeten opnieuw genoegen nemen met een plek op de reservebank.

Bij FC Twente maakt Oussama Assaidi zijn rentree. De sterkhouder van de Tukkers is hersteld van een blessure aan een knie die hem enkele weken buiten de lijnen hield.

Van der Lely

Jeroen van der Lely is op de rechtsbackpositie de vervanger van Hidde ter Avest, die zondag in de verloren uitwedstrijd tegen FC Utrecht (3-1) een enkelbreuk opliep en dit seizoen niet meer in actie komt.

AZ en FC Twente zijn de huidige nummers drie en zestien in de Eredivisie. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt maar liefst 36 punten.

AZ-FC Twente vangt om 18.30 uur aan in het AFAS Stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. De andere halve eindstrijd gaat tussen Feyenoord en Willem II en is op woensdagavond om 20.45 uur.

De KNVB besloot woensdag aan het begin van de middag dat ondanks de extreme kou die Nederland teistert beide duels 'gewoon' doorgaan.

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Ouwejan; Midtsjö, Koopmeiners, Til, Jahanbakhsh, Weghorst en Idrissi.

Opstelling FC Twente: Drommel; Van der Lely, Bijen, Lam, Thesker, Cuevas; Holla, Maher, Jensen; Vuckic en Assaidi.

Bekijk het programma en de uitslagen in de KNVB-beker

Lees meer over:
Tip de redactie