Samir Nasri is voor een halfjaar geschorst door de UEFA. De clubloze Fransman wordt gestraft voor het overtreden van het dopingreglement van de Europese voetbalbond.

De 30-jarige Nasri blijkt in februari vorig jaar tevergeefs met terugwerkende kracht een medisch attest te hebben aangevraagd. De UEFA wees dat verzoek af, waarna de middenvelder naar het sporttribunaal CAS stapte.

Ook daar vond hij geen gehoor, waarna de UEFA de straf uitsprak. De oud-speler van onder meer Arsenal en Manchester City riskeerde aanvankelijk een schorsing voor twee jaar.

Nasri is, zo meldt de voetbalbond, "schuldig aan het gebruik van een middel dat op de verboden lijst staat van antidopingorganisatie WADA".

Volgens Nasri's advocaat is de positieve test het resultaat van een infuusbehandeling die hij tijdens een vakantie eind 2016 in Los Angeles onderging, nadat hij daar ziek was geworden en had moeten overgeven.

Nasri speelde destijds op huurbasis voor Sevilla. Sinds zijn contract bij het Turkse Antalyaspor in januari werd ontbonden, zit de 41-voudig international zonder club.