Paris Saint-Germain-trainer Unai Emery ontkent de berichten dat Neymar geopereerd moet worden. De Braziliaanse aanvaller liep zondag in de competitiewedstrijd tegen Olympique Marseille (3-0) behalve een verstuiking een breuk in het middenvoetsbeentje van zijn rechtervoet op.

Media uit zijn vaderland wisten dinsdagochtend te melden dat Neymar onder het mes moet en daarna zes tot acht weken niet in actie kan komen.

Emery verwijst die geruchten naar het rijk der fabelen en ziet zijn sterspeler mogelijk zelfs meedoen in de return op 6 maart tegen Real Madrid in de achtste finales van de Champions League.

"We gaan zien hoe de blessure zich de komende dagen ontwikkelt. Er is zeker nog geen beslissing genomen over een operatie", aldus de Spaanse oefenmeester.

Samenvatting Real Madrid-Paris Saint-Germain (3-1)
270
Samenvatting Real Madrid-Paris Saint-Germain (3-1)

Clubarts

"Neymar is altijd de eerste die wil spelen en hij leeft heel geconcentreerd toe naar de 'clash' tegen Real Madrid. Ik denk zelfs dat er een kleine kans bestaat dat hij voor het duel is opgelapt."

Emery beroept zich op uitspraken van de clubarts van Paris Saint-Germain. Die zou hebben gezegd dat Neymar binnen een week weer op het trainingsveld kan staan.

"Hij heeft me precies verteld wat er aan de hand is", is echter het enige wat Emery over de conversatie kwijt wil.

Paris Saint-Germain moet volgende week in eigen huis tegen Real Madrid de 3-1 nederlaag van twee weken geleden in de heenwedstrijd in Spanje goedmaken om de kwartfinales te bereiken.

Bekijk het programma en de uitslagen in de Champions League