Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst maakt zich niet druk of de thuiswedstrijd woensdagavond tegen Willem II in de halve finales van de KNVB-beker wel doorgaat vanwege de extreme kou in het land.

"Het is aan de KNVB, later vandaag is er nog overleg. Wij bereiden ons gewoon voor om te gaan spelen", stelde hij dinsdag op zijn persconferentie.

Voor de KNVB is een gevoelstemperatuur van min 15 de grens om het doorgaan van een wedstrijd te heroverwegen. Als de gevoelstemperatuur daaronder duikt, zal de bond de situatie opnieuw beoordelen.

Maandag verwachtte de KNVB nog dat beide duels volgens plan kunnen doorgaan. Naast Feyenoord-Willem II (20.45 uur) staat ook AZ-FC Twente (18.30 uur) op het programma.

Van Bronckhorst voert tegen Willem II naar alle waarschijnlijkheid de nodige wijzigingen in zijn basisteam door ten opzichte van de met 1-3 verloren topper van afgelopen zondag in eigen huis tegen PSV.

Zo is de kans groot dat Robin van Persie achter spits Nicolai Jörgensen als nummer tien fungeert en lijken ook de licht geblesseerden Sven van Beek en Steven Berghuis de belangrijke confrontatie te halen.

Trainen

"Van Beek en Berghuis gaan straks trainen en als dat goed gaat, dan zijn ze er morgen gewoon bij", aldus Van Bronckhorst.

Feyenoord verkeert sportief gezien in zwaar weer. Van de laatste zeven competitiewedstrijden werden er liefst vier verloren, waardoor de Rotterdammers slechts op de vijfde plaats staan in de Eredivisie met al 23 punten achterstand op koploper PSV.

Het winnen van de KNVB-beker is voor Feyenoord dus nog de enige kans om het seizoen nog enigszins te redden en Van Bronckhorst realiseert zich terdege wat hem te wachten staat als hij met zijn manschappen daarin niet slaagt.

"Als succes uitblijft, dan is de trainer hoofdverantwoordelijk. De club moet dan een beslissing nemen. Ik kan me op dit moment niet voorstellen dat ik zelf die beslissing neem", gaf hij te kennen.

"Je wilt succes hebben voor je club. Dat staat bij mij voorop. Dat wil ik graag voortzetten, maar het succes verlengen lukt niet altijd. Dat was voor Willem van Hanegem en Leo Beenhakker in die tijd niet makkelijk en voor mij ook niet."

Van de Looi

Willem II-coach Erwin van de Looi moet flink puzzelen voor de wedstrijd tegen Feyenoord. Hij mist naast zijn geblesseerde aanvoerder Jordens Peters ook de geschorste vleugelverdedigers Fernando Lewis en Kostas Tsimikas. Bovendien is het nog onzeker of centrumverdediger Thomas Meissner wel kan meedoen.

Willem II won afgelopen weekeinde in competitieverband met 1-0 van Roda JC en nam daarmee wat afstand van de degradatiezone. De Tilburgers kunnen zich dan ook zonder zorgen richten op de bekerkraker.

"We hebben echt iets te winnen. Iedereen kijkt uit naar deze wedstrijd. Het gebeurt niet vaak dat je als club van buiten de traditionele top drie zo dicht bij het winnen van een hoofdprijs komt. Het is dus een grote kans voor ons om iets moois te bereiken. We kunnen in De Kuip voor iets bijzonders zorgen."

Van de Looi had ook wel degelijk goed nieuws te meldden over de ziekenboeg. Aanvaller Ismail Azzaoui keert na een kniekwetsuur terug in de selectie.

De wedstrijd tussen Feyenoord en Willem II in de inmiddels al zo goed als uitverkochte Kuip staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom.

Bekijk het programma en de uitslagen in de KNVB-beker