Hoewel Gianluigi Buffon in november vorig jaar een punt achter zijn loopbaan als Italiaans international zette, speelt de ervaren doelman (40) waarschijnlijk nog twee oefenwedstrijden namens zijn land.

Italië liep eind vorig jaar in de play-offs tegen Zweden het WK mis. Buffon verliet het veld in tranen en interim-bondscoach Luigi Di Biagio zei maandag dat hij de 175-voudig international een ander afscheid gunt.

"Ik heb met Buffon gesproken en heb hem nog twee of drie wedstrijden voorgesteld", zei Di Biagio. "Een speler van zijn kaliber mag zijn interlandcarrière niet beëindigen met een wedstrijd zoals tegen Zweden."

Buffon reageert dinsdag tegen Sport Mediaset positief. "Ik heb er niets aan toe te voegen, behalve dat ik een gevoel van verantwoordelijkheid en verbondenheid heb richting de nationale ploeg", aldus de Juventus-keeper.

"Ik had me voorgenomen een paar dagen op vakantie te gaan tijdens de interlandperiode, maar als het nationale team je nodig heeft, dan moet je daar gehoor aan geven."

Argentinië

Italië, waar Di Biagio de tijdelijke opvolger is van de ontslagen Giampiero Ventura, oefent op 23 maart tegen Argentinië en speelt vier dagen later vriendschappelijk tegen Engeland.

"Vanaf juni staat alles er anders voor, maar dit is een vorm van loyaliteit en verantwoordelijkheid richting Italië", zegt Buffon over zijn waarschijnlijke terugkeer.

"Er is een ploeg in opbouw en de eerste wedstrijden tegen Argentinië en Engeland zijn niet bepaald makkelijk. Ervaren spelers kunnen dan nuttig zijn."

Door de nederlaag tegen Zweden miste Italië voor het eerst sinds 1958 een WK. Van september tot november speelt de 'Squadra Azzurra' in de groepsfase van de nieuwe Nations League tegen Portugal en Polen.