De KNVB gaat er niet van uit dat de kou en lage gevoelstemperatuur een belemmering vormen voor het doorgaan woensdag van de twee halve finales in de KNVB-beker.

AZ ontvangt woensdag om 18.30 uur FC Twente, terwijl Feyenoord het in de eigen Kuip om 20.45 uur opneemt tegen Willem II. De winnaars treffen elkaar zondag 22 april in Rotterdam.

Een woordvoerder van de bond meldt dat de wedstrijden voorlopig gewoon doorgaan. Zeker voor de spelers is er geen angst dat de kou tot gevaar zal leiden, maar eventueel wel voor supporters. "Die zitten op de tribune nagenoeg stil en ook met hen houden we uiteraard rekening bij deze kou", aldus de zegsman.

De KNVB heeft weerbureau MeteoGroup ingeschakeld voor de weersverwachting voor woensdagavond. "Volgens de vooruitzichten lijkt de gevoelstemperatuur niet onder de min 15 te gaan. Maar wij houden de komende dagen contact met MeteoGroup", zegt de bond.

Voor de KNVB is een gevoelstemperatuur van min 15 de grens om het doorgaan van een wedstrijd te heroverwegen. Als de gevoelstemperatuur daaronder duikt, zal de bond de situatie opnieuw beoordelen. Dit gebeurt in overleg met de clubs.

Bekijk het programma en de uitslagen van de KNVB-beker