Ruud Boymans keert terug bij FC Utrecht. De 28-jarige aanvaller sluit in eerste instantie aan bij het beloftenelftal van de Domstedelingen.

Boymans speelde verdeeld over de seizoenen 2014/2015 en 2015/2016 voor FC Utrecht 24 Eredivisiewedstrijden en daarin kwam hij in totaal 19 keer tot scoren.

De Limburger maakte vervolgens de overstap naar Al-Shabab Al-Arabi Club, maar in de Verenigde Arabische Emiraten kwam hij weinig in actie en werd na verloop van tijd zijn contract ontbonden.

Het doel van Boymans is om zo spoedig mogelijk wedstrijdfit te geraken en dan op den duur zijn opwachting te kunnen maken in het eerste elftal van FC Utrecht.

"Ik ga er alles aan doen om weer volledig wedstrijdfit te worden en wil elke week weer een stap dichter bij dat doel komen. Dat ik de kans krijg dit traject samen met FC Utrecht in te gaan, stemt mij zeer tevreden."

Zuidam

Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam is zeer in zijn nopjes met de komst van Boymans en verwacht veel van de hernieuwde samenwerking.

"Met Ruud heb ik nadat hij bij FC Utrecht vertrok contact gehouden. Na de ontbinding van zijn contract hebben we de mogelijkheid van een terugkeer besproken", laat hij weten.

"Daaruit kwam naar voren dat we er allebei alles aan willen doen om Ruud terug te krijgen op zijn oude niveau. We willen elkaar helpen. Wat er verder uit deze samenwerking voortvloeit, zal de toekomst uitwijzen. Maar één ding is zeker: een fitte Ruud Boymans is voor FC Utrecht een zeer interessante speler."

FC Utrecht bezet momenteel de knappe vierde plaats in de Eredivisie. Jong FC Utrecht is daarentegen de rodelantaarndrager in de Jupiler League.