Trainer Erik ten Hag heeft Dani de Wit zaterdag opgenomen in de wedstrijdselectie van Ajax voor de thuiswedstrijd van zondag tegen ADO Den Haag.

Voor De Wit is het de eerste keer dat hij tot het keurkorps van Ten Hag behoort. De 20-jarige middenvelder speelde in twee seizoenen al wel 26 competitieduels voor Jong Ajax. Daarin zorgde hij voor tien doelpunten.

De Wit doorliep de jeugdopleiding van Ajax en maakte in februari 2017 zijn debuut in het betaald voetbal. Vorige maand verlengde hij zijn contract tot medio 2020 bij de Amsterdamse club.

De selectie van Ajax voor het duel met ADO is verder exact hetzelfde als vorige week in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, die de ploeg van Ten Hag met 0-1 won.

Schöne

Lasse Schöne maakt ook deel uit van de selectie, maar de inzetbaarheid van de Deen is vanwege rugklachten twijfelachtig. Schöne werd vorige week al in de rust van het uitduel met PEC Zwolle gewisseld.

Ajax boekte tegen PEC zijn vierde competitiezege op rij en bezet met 57 punten uit 24 wedstrijden de tweede plaats. De achterstand op koploper PSV, dat zondag in De Kuip de topper tegen Feyenoord speelt, bedraagt vijf punten.

De wedstrijd tussen Ajax en ADO Den Haag, de nummer acht van de ranglijst, begint zondag om 12.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie