De Rus Leonid Slutsky zou een van de kandidaten zijn voor de opvolging van Henk Fraser bij Vitesse. De huidige trainer vertrekt na dit seizoen bij de Eredivisionist uit Arnhem.

Volgens de Gelderlander hebben algemeen directeur Joost de Wit en technisch directeur Marc van Hintum in januari met de voormalig bondscoach van Rusland gesproken in Londen, maar de club wil dat niet bevestigen.

Slutsky vertrok in december als trainer bij Championship-club Hull City vanwege teleurstellende resultaten. Onder zijn leiding won de club slechts vier van de negentien competitiewedstrijden op het tweede Engelse profniveau.

Eerder was de 46-jarige Rus ruim zeven jaar trainer van CSKA Moskou. Met die club werd hij drie keer kampioen van Rusland en haalde hij in het seizoen 2009/2010 de kwartfinales van de Champions League.

Slutsky was vanaf 2015 ook bondscoach van Rusland. Onder zijn leiding kwalificeerden de Russen zich voor het EK van 2016, maar daar stelde de ploeg teleur met een laatste plaats in de poule. Daarna stapte hij op bij de nationale bond.

Maurice Steijn, nu trainer van VVV-Venlo, wordt ook genoemd als mogelijke opvolger van Fraser in Arnhem.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie