Jose Mourinho mag Paul Pogba afgelopen woensdag dan hebben gepasseerd in het Champions League-duel van Manchester United met Sevilla, maar de Portugese coach geeft nog altijd hoog op van de Franse middenvelder.

Pogba moest in Sevilla (0-0) voor de tweede keer dit seizoen plaatsnemen op de bank, maar mocht al vroeg invallen vanwege een blessure voor Ander Herrera. Mourinho was blij dat de 24-jarige middenvelder snel klaarstond om alsnog zijn opwachting te maken. 

"Soms hebben spelers die moeten invallen nog vijf minuten nodig om zich klaar te maken. Soms moeten ze hun scheenbeschermers nog omdoen, of het juiste shirt aantrekken. Maar Paul niet. Hij had tien seconden nodig om klaar te zijn", zei Mourinho vrijdag.

Volgens de Portugees toont Pogba daarmee aan dat het met zijn professionaliteit wel goed zit. "Ondanks zijn teleurstelling stond hij direct klaar om het team te helpen. En dat deed hij vervolgens ook."

Wissel

De reservebeurt van Pogba kwam niet als een grote verrassing. Tijdens de nederlagen tegen Newcastle United en Tottenham Hotspur werd de Fransman al voortijdig naar de kant gehaald.

Eerder mocht de in 2016 van Juventus overgenomen middenvelder al niet starten in het competitieduel met Huddersfield Town. "Beide keren reageerde hij als een echte professional", haalt Mourinho aan.

De Portugees heeft nog niet bevestigd dat Pogba zondag in het competitieduel met Chelsea wel start, maar gezien de blessure van Herrera is de kans groot dat hij gewoon in de basis begint. Het duel begint zondag om 15.05 uur.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League