Trainer Jupp Heynckes van Bayern München gaat "gelaten" om met de frustraties van Arjen Robben. De 34-jarige aanvaller stond dinsdag in het Champions League-duel met Besiktas reserve en was daar niet bepaald blij mee.

De 72-jarige coach werd vrijdag op een persconferentie bedolven onder de vragen over Robben, die na afloop van het met 5-0 gewonnen duel aangaf verrast te zijn met zijn reservebeurt. Heynckes snapt dat Robben niet blij was.

"Maar ik vind het allemaal een beetje opgeblazen. Onze band is niet verstoord. Als spelers er professioneel mee omgaan als ze wissel staan, snap ik dat en ga ik er gelaten mee om. Onderlinge competitie is altijd goed."

Robben mocht tegen de Turken nog voor rust invallen, maar liet na afloop weten niet bepaald blij te zijn. Hij noemde zijn reservebeurt zelfs pijnlijk. "Als ik mijn emoties nu laat spreken, zit ik morgen op kantoor bij technisch directeur Hasan Salihamidzic of voorzitter Karl-Heinz Rummenigge", zei hij dinsdag na het duel.

Rolmodel

Heynckes is nog altijd vol lof over Robben, al hebben de twee nog niet één op één gesproken sinds de reservebeurt tegen de Turkse kampioen. "Elke beeldhouwer zou blij zijn om hem als model te mogen gebruiken. Hij is een rolmodel voor jonge spelers."

Net als Robben zat ook Franck Ribery tegen Besiktas op de bank. Van beide geroutineerde aanvallers loopt het contract na dit seizoen af. "Besiktas was een momentopname. We gaan nog veel plezier aan Robben en Ribery hebben. Zij zullen nog belangrijk voor ons zijn."

De kans is groot dat Robben zaterdag wel gewoon begint. Heynckes mist onder anderen James Rodriguez en Jerome Boateng. De 'Rekordmeister' treft voor eigen publiek Hertha BSC.

Bekijk het programma en de stand in de Bundesliga