De tuchtcommissie van de KNVB heeft PSV-aanvaller Hirving Lozano vrijdag voor vier wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. Hij mist daardoor in ieder geval de topper tegen Feyenoord van zondag.

PSV kan nog tegen de schorsing in beroep gaan, maar dat kan het ontbreken van de 22-jarige Lozano in de wedstrijd tegen Feyenoord niet voorkomen.

Lozano, topscorer van PSV, kreeg afgelopen zaterdag in het thuisduel met sc Heerenveen (2-2) direct rood van scheidsrechter Dennis Higler na een slaande beweging in de richting van tegenstander Lucas Woudenberg.

Een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden onvoorwaardelijk werd door PSV niet geaccepteerd, waardoor de tuchtcommissie zich donderdag over de zaak moest buigen. Daar verhoogde de aanklager de eis naar vier wedstrijden schorsing.

PSV verzette zich tegen de strafeis voor Lozano. Volgens de Eindhovenaren kan Higler de situatie nooit goed hebben ingeschat omdat er een speler van Heerenveen in zijn gezichtsveld stond. PSV eiste vrijspraak voor de buitenspeler.

Feyenoord

Lozano mist dus sowieso de kraker tegen Feyenoord, ook al gaat PSV in beroep tegen de uitspraak van de tuchtcommissie. Een schorsing wordt dan namelijk alleen uitgesteld als er niet direct rood getrokken is en de aanklager op basis van videobeelden een onderzoek heeft ingesteld.

Bij een uitsluiting van drie duels moet Lozano ook de wedstrijden van PSV tegen FC Utrecht (thuis) en Willem II (uit) missen.

Lozano kent een uitstekend debuutseizoen voor PSV. De afgelopen zomer van CF Pachuca overgekomen international is met dertien doelpunten de huidige topscorer in de Eredivisie.

Koploper PSV zag de voorsprong op nummer twee Ajax, dat met 0-1 bij PEC Zwolle won, afgelopen weekend slinken tot vijf punten. Er zijn nog tien speelrondes te gaan in de Eredivisie.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie