Michy Batshuayi heeft geen goed woord over voor een deel van de fans van Atalanta Bergamo. De spits van Borussia Dortmund claimt donderdag tijdens het Europa League-duel met de Italianen (1-1) in het Mapei Stadium racistisch te zijn bejegend.

"We leven in 2018 en ik hoor nog steeds apengeluiden op de tribune. Serieus? Ik wens de fans veel plezier met het volgen van de Europa League via de televisie. Wij zijn door naar de volgende ronde", schreef Batshuayi na de wedstrijd op Twitter

De 24-jarige Belg, die in januari op huurbasis overkwam van Chelsea, maakte de negentig minuten vol bij Dortmund, dat aan de 1-1 remise bij Atalanta genoeg had om de achtste finales te bereiken. De 'Borussen' wonnen de heenwedstrijd vorige week al met 3-2.

Voorzitter Antonio Percassi van Atalanta werd na afloop van de wedstrijd in gesprek met Sky Italia geconfronteerd met de tweet van Batshuayi en bood direct zijn verontschuldigingen aan.

"Eerlijk gezegd heb ik de geluiden zelf niet gehoord, maar het is natuurlijk heel verdrietig als dit echt is gebeurd", was Percassi duidelijk. "Batshuayi verdient excuses, want dit mag natuurlijk nooit gebeuren."

Koulibaly

Het is niet de eerste keer dat Atalanta in opspraak raakt door het wangedrag van een deel van het publiek. Onlangs was Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly het slachtoffer van racistische leuzen.

De huidige nummer acht van de Serie A moest vanwege dat vergrijp een wedstrijd zonder publiek spelen.

Naast Dortmund plaatsten AC Milan, Arsenal, Athletic Bilbao, Atletico Madrid, CSKA Moskou, Dinamo Kiev, Lazio, Lokomotiv Moskou, Olympique Lyon, Olympique Marseille, RB Leipzig, RB Salzburg, Sporting Lissabon, Viktoria Plzen en Zenit Sint-Petersburg zich voor de achtste finales.