De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft donderdag de strafeis tegen Hirving Lozano verhoogd van drie naar vier wedstrijden onvoorwaardelijke schorsing. De uitspraak van de tuchtcommissie volgt vrijdagochtend.

De topscorer van PSV kreeg afgelopen zaterdag in het thuisduel met sc Heerenveen (2-2) direct rood van scheidsrechter Dennis Higler na een slaande beweging in de richting van tegenstander Lucas Woudenberg.

Een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden onvoorwaardelijk werd door PSV niet geaccepteerd, waardoor de tuchtcommissie zich donderdag over de zaak moest buigen. Daar werd duidelijk dat de strafeis is verhoogd.

PSV verzette zich tegen de strafeis voor Lozano. Volgens de Eindhovenaren kan Higler de situatie nooit goed hebben ingeschat omdat er een speler van Heerenveen in zijn gezichtsveld stond. PSV eiste vrijspraak voor de Mexicaan.

Feyenoord

Bij een schorsing mist de 22-jarige Mexicaan zondag de topper tegen Feyenoord. Ook de wedstrijden tegen FC Utrecht, Willem II en VVV-Venlo gaan dan mogelijk aan zijn neus voorbij.

PSV kan een dreigende schorsing voor Lozano niet uitstellen door tegen een negatieve uitspraak van de tuchtcommissie in beroep te gaan. Dat kan alleen als er niet direct rood getrokken is en de aanklager op basis van videobeelden een onderzoek heeft ingesteld.

Lozano kent een uitstekend debuutseizoen voor PSV. De afgelopen zomer van CF Pachuca overgekomen international is met dertien doelpunten de huidige topscorer in de Eredivisie.

De tuchtcommissie doet vrijdag om 10.00 uur uitspraak.