Verdediger Ruben Semedo van Villarreal is door de Spaanse justitie aangeklaagd voor een poging tot moord, diefstal en illegaal wapenbezit. De 23-jarige voetballer zit voorlopig vast.

De Portugees werd begin deze week opgepakt. Semedo zou samen met een paar anderen een man hebben bedreigd met een pistool. De politie trof het vuurwapen in het huis van Semedo aan.

Volgens de manager van Semedo is de voetballer opgelicht. "Hij heeft daar niet op de best mogelijke manier op gereageerd, maar hij was zelf het slachtoffer", zei de zaakwaarnemer op de Portugese tv. "Het klopt niet dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan kidnapping en mishandeling. Het pistool is niet van hem, ook al is die in zijn woning gevonden."

Woensdag kwam naar buiten dat het slachtoffer door de mannen enige tijd werd vastgehouden en bij de mishandelingen mogelijk zijn enkel brak.

Semedo verscheen donderdag voor de rechter. Die oordeelde dat er voldoende reden is om de voetballer voorlopig achter de tralies te houden. Villarreal wacht de ontwikkelingen af.

De club uit de Primera Division betaalde afgelopen zomer veertien miljoen euro aan Sporting Portugal om Semedo over te nemen. De Portugese jeugdinternational kwam mede door blessures echter amper in actie voor de Spaanse club.