Sergio Aguero wordt door de Engelse voetbalbond niet geschorst voor een handgemeen met een fan van Wigan Athletic. De Argentijnse spits van Manchester City ging maandag de confrontatie aan na de verloren bekerwedstrijd bij de League One-club.

Direct na de stunt van de derdedivisionist, die de Premier League-koploper met 1-0 verraste, werd het veld van het DW Stadium bestormd door dolenthousiaste Wigan-fans.

Op televisiebeelden was te zien dat Aguero een klap uitdeelde aan een supporter van de 'Latics'. (Bekijk de beelden) Volgens de 29-jarige aanvaller werd hij geprovoceerd. De Wigan-fan zou hem uitgescholden en bespuugd hebben, beweerde de Argentijn.

De FA besloot desondanks geen maatregelen te nemen naar aanleiding van het incident, maar herinnerde Aguero wel aan diens "verantwoordelijkheden" en voorbeeldfunctie.

Guardiola

Een ander incident krijgt wel een staartje. Nadat City-back Fabian Delph vlak voor het scheiden van de markt met rood werd weggestuurd, ontstond een opstootje op het veld waarbij beide ploegen betrokken waren.

Beide clubs zijn door de FA aangeklaagd voor het niet onder controle houden van hun spelers en hebben tot vrijdagavond de tijd om te reageren.

In de rust ging het conflict verder in de catacomben, waar Manchester City-manager Josep Guardiola een flinke woordenwisseling met zijn Wigan-collega Paul Cook had. Volgens de FA ging daar echter niemand zijn boekje te buiten.

Door de blamage in Wigan maakt City geen aanspraak meer op het winnen van de 'quadruple': de Premier League, League Cup, Champions League en FA Cup. Uitgerekend EK-cultheld Will Grigg deed de 'Citizens' de das om.