Bruno Labbadia moet VfL Wolfsburg verlossen van degradatiezorgen. De Bundesliga-club heeft de 52-jarige trainer dinsdag aangesteld als opvolger van Martin Schmidt, die een dag eerder opstapte. 

De 50-jarige Zwitser werkte slechts vijf maanden bij de club van Jeffrey Bruma, Riechedly Bazoer en Paul Verhaegh. Schmidt werd in september aangesteld als opvolger van de ontslagen Andries Jonker.

Voormalig Duits international Labbadia werkte eerder twee periodes bij Hamburger SV en had ook Bayer Leverkusen en VfB Stuttgart onder zijn hoede. Hij tekent bij Wolfsburg een contract tot medio 2019.

Onder leiding van Schmidt waren de prestaties van de landskampioen van 2009 niet veel beter dan onder Jonker. Wolfsburg staat met 24 punten uit 23 wedstrijden op de veertiende plek in de Bundesliga.

De Volkswagenclub heeft slechts één punt meer dan 1. FSV Mainz 05, de huidige nummer zestien van de ranglijst. Aan het einde van het seizoen betekent die positie play-offs tegen degradatie.

Vrijdag zit Labbadia voor het eerst op de bank, wanneer Wolfsburg op bezoek gaat bij concurrent Mainz. De wedstrijd begint om 20.30 uur.

Bekijk de stand en het programma in de Bundesliga