VfL Wolfsburg mag opnieuw op zoek naar een nieuwe trainer. Martin Schmidt heeft maandag zijn taken neergelegd. De opvolger van de in september ontslagen Andries Jonker heeft het maar vijf maanden volgehouden.

De 50-jarige Zwitser moest Wolfsburg uit de degradatiezone leiden, maar onder zijn bewind heeft de Volkswagen-club amper progressie geboekt.

De ploeg, met de Nederlanders Jeffrey Bruma, Riechedly Bazoer en Paul Verhaegh in de gelederen, ging zaterdag nog met 1-2 ten onder tegen Bayern München en staat daardoor slechts veertiende met slechts een punt meer dan nummer zestien FSV Mainz.

De druk op de positie van Schmidt werd daarna opgevoerd en dat werd hem te veel. Schmidt diende maandag zijn ontslag in en dat is door de clubleiding na enig beraad geaccepteerd.

"VfL Wolfsburg betreurt de beslissing van Schmidt", meldt de club op de eigen website. "Intern waren we er stellig van overtuigd dat hij het tij zou keren."

Wolfsburg heeft nog geen opvolger gevonden voor Schmidt, die de derde trainer is in een jaar tijd die de club verlaat. Valerien Ismael werd een jaar geleden ontslagen, waarna zijn opvolger Jonker het ook maar zeven maanden volhield.

Bekijk het programma en de stand in de Bundesliga