PSV gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB om Hirving Lozano voor drie wedstrijden te schorsen.

De aanvaller kreeg afgelopen zaterdag in het thuisduel met sc Heerenveen (2-2) de rode kaart van scheidsrechter Dennis Higler na een slaande beweging in de richting van tegenstander Lucas Woudenberg.

Lozano moet donderdagavond op het bondsbureau in Zeist tegenover de tuchtcommissie zijn onschuld bewijzen.

De kans is wel groot dat de 22-jarige Mexicaan de topper van zondag in De Kuip tegen Feyenoord aan zich voorbij moet laten gaan.

PSV kan namelijk een dreigende schorsing voor Lozano niet uitstellen door tegen een negatieve uitspraak van de tuchtcommissie in beroep te gaan. Een schorsing kan namelijk alleen worden uitgesteld als er niet direct rood getrokken is en de aanklager op basis van videobeelden een onderzoek heeft ingesteld.

FC Utrecht

Mocht Lozano daadwerkelijk voor drie wedstrijden worden geschorst, dan mist hij naast het duel met Feyenoord ook de confrontaties met FC Utrecht (thuis) en Willem II (uit).

De aanklager nam in de strafmaat de voorwaardelijke wedstrijd mee die Lozano kreeg opgelegd naar aanleiding van zijn rode prent eerder dit seizoen tijdens het uituel met sc Heerenveen (2-0).

Lozano kent een uitstekend debuutseizoen voor PSV. De afgelopen zomer van CF Pachuca overgekomen international is met dertien doelpunten de huidige topscorer in de Eredivisie.

PSV bezet na 24 speelrondes de koppositie met vijf punten voorsprong op naaste achtervolger Ajax, die het zondag in eigen huis opneemt tegen ADO Den Haag.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie