Klaas-Jan Huntelaar was de meest besproken speler na de zege van Ajax bij PEC Zwolle (0-1). De spits maakte niet alleen het enige doelpunt, maar leek voor rust ook tegenstander Bram van Polen een tik in het gezicht te geven.

Scheidsrechter Kevin Blom liet de actie van Huntelaar onbestraft, maar uit televisiebeelden bleek dat spits van Ajax zijn tegenstander op het hoofd raakte.

De doelpuntenmaker van Ajax dacht daar echter heel anders over. "Deze dingen gebeuren twintig keer in een wedstrijd", zei hij voor de camera van FOX Sports. "Ik word vastgehouden en dan probeer ik los te komen. Meer niet. Vraag anders wat Bram van Polen er van vindt."

De aanvoerder van PEC Zwolle tilde niet zwaar aan de actie van Huntelaar. "Een rode kaart is niet eens bij me opgekomen", zei Van Polen. "Raakte hij me? Ach, die dingen gebeuren in een wedstrijd."

Ook trainer Erik ten Hag van Ajax wilde niets weten van een rode kaart voor zijn spits. "De scheidsrechter had juist voor een strafschop moeten fluiten toen Huntelaar werd vastgehouden. En we hadden met Donny van de Beek nog een penalty verdiend."

PSV

Bij koploper PSV kreeg Hirving Lozano zaterdag wel een rode kaart toen hij verdediger Lucas Woudenberg van sc Heerenveen in zijn nek raakte. Voor de Mexicaan dreigt nu een schorsing, met de topper van zondag tegen Feyenoord in aantocht. 

Ajax-aanvoerder Joël Veltman denkt dat Huntelaar geluk heeft gehad dat hij er zonder straf vanaf is gekomen. "Of ik besef dat ze bij PSV boos zijn? Ach, wij zijn ook wel eens boos als we hen zien spelen."

Waar PSV zondag op bezoek gaat in de Kuip, treft Ajax eerder op de dag ADO Den Haag in de eigen Johan Cruijff Arena.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie