Ajax begint zondag met de gebruikelijke basisopstelling aan de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Dat betekent dat opnieuw Frenkie de Jong als centrale verdediger fungeert en Lasse Schöne op het middenveld de rol als controleur vervult.

Klaas-Jan Huntelaar krijgt in de punt van de aanval nog altijd de voorkeur boven Mateo Cassierra, die dit seizoen al veertien doelpunten maakte in de Jupiler League en volgens trainer Erik ten Hag tegen een plek bij de eerste elf aanzit.

Maximilian Wöber was niet fit genoeg om met de selectie mee af te reizen naar de hoofdstad van Overijssel en wordt derhalve op de reservebank vervangen door jeugdspeler Mitchell Bakker.

PSV

Ajax profiteert bij een zege op PEC Zwolle optimaal van de misstap van PSV zaterdag in eigen huis tegen sc Heerenveen (2-2) en verkleint dan de achterstand op de koploper tot vijf punten.

PEC Zwolle is aan een voortreffelijk seizoen bezig en bezet na 23 speelrondes de keurige vijfde plaats op de ranglijst met al 39 punten.

PEC Zwolle-Ajax vangt om 16.45 uur aan in het MAC³PARK stadion en staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom.

Opstelling PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Marcellis, Sandler, Van Polen; Dekker, Saymak, Thomas; Namli, Marinus en Mokhtar.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, F. de Jong, Tagliafico; Schöne, Van de Beek, Ziyech; Neres, Huntelaar en Kluivert.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie