Robin van Persie heeft zondag in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo voor het eerst sinds zijn terugkeer een basisplaats bij Feyenoord.

De 34-jarige Van Persie neemt op het middenveld de plek in van Jens Toornstra, die vorige week in de verloren uitwedstrijd tegen Vitesse (3-1) nog een basisplaats had. Dat betekent dat spits Nicolai Jörgensen gewoon in de punt van de voorhoede staat tegen Heracles.

Van Persie moest het in zijn eerste weken in Rotterdam doen met invalbeurten van ongeveer tien minuten, maar de basisplaats komt niet als een verrassing.

Afgelopen week speelde Van Persie bij Jong Feyenoord al een uur mee tegen sc Heerenveen en trainer Giovanni van Bronckhorst zei vrijdag al dat de 102-voudig international steeds fitter wordt.

Van Persie maakte op 8 februari in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (3-0) al zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer in Rotterdam. 

Boëtius

Jean-Paul Boëtius keert eveneens terug in de basis bij Feyenoord. De linksbuiten, die op 4 februari voor het laatst in actie kwam, profiteert van de afwezigheid van de geblesseerde Sam Larsson en de geschorste Bilal Basacikoglu.

Ook Kevin Diks mag weer eens aan de aftrap staan. De vleugelverdediger begint als linksback, omdat Ridgeciano Haps (blessure) en Tyrell Malacia (schorsing) ontbreken. De defensie wordt gecompleteerd door rechtsback Bart Nieuwkoop en centrumverdedigers Jan-Arie van der Heijden en Sven van Beek. 

De wedstrijd tussen Feyenoord en Heracles begint zondag om 14.30 uur in De Kuip en staat onder leiding van arbiter Ed Janssen.

Opstelling Feyenoord: Jones; Nieuwkoop, Van Beek, Van der Heijden, Diks; El Ahmadi, Van Persie, Vilhena; Berghuis, Jörgensen, Boëtius.

Opstelling Heracles Almelo: Castro; Breukers, Wuytens, Pröpper, Baas; Van Ooijen, Jakubiak, Monteiro; Kuwas, Vermeij, Peterson.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie