Clarence Seedorf verloor zaterdag ook zijn tweede duel als trainer van Deportivo La Coruña. De Nederlandse coach blijft niettemin optimistisch gestemd over de kansen van de Galiciërs om in de Primera Division te blijven.

De 41-jarige Seedorf ging met Deportivo voor de tweede keer op rij met minimaal verschil ten onder, dit keer tegen Alaves (0-1). De Nederlandse trainer weet dat de weg naar lijfsbehoud in de hoogste Spaanse competitie nog lang en zwaar is.

"We zullen nog harder moeten werken en dat gaan we ook doen. Daar hamer ik de laatste tijd al op", aldus Seedorf op de persconferentie na de wedstrijd. "De agressiviteit en intensiteit moeten er van begin tot eind zijn. Het ontbreekt ons nog af en toe aan de juiste mentaliteit."

Toch zag de oud-coach van onder meer AC Milan ook genoeg aanknopingspunten. "Het spel was veelbelovend, ik zag ook heel veel dingen goed gaan. Hier kunnen we hoop uit putten."

Punten

Volgens Seedorf is het een kwestie van tijd voor Deportivo weer punten gaat pakken. "We hebben de afgelopen twee wedstrijden prima kansen gecreëerd, maar om doelpunten te maken moet het ook een beetje meezitten. Maar er zijn nog genoeg wedstrijden te spelen en punten te verdienen."

Door de nederlaag van zaterdag staat Deportivo met zeventien punten uit 24 wedstrijden voorlaatste. De voorsprong op hekkensluiter Malaga, dat in eigen stadion met 1-2 verloor van Valencia, is vier punten.

Bekijk hier de uitslagen, het programma en de stand in de Primera Division