VVV-Venlo en FC Groningen hebben vrijdag in Limburg met 1-1 gelijkgespeeld in de 24e speelronde van de Eredivisie. Beide ploegen schieten met dat resultaat niet heel veel op.

Thuisploeg VVV kwam al in de tweede minuut op voorsprong dankzij Vito van Crooij, die de verre hoek vond. Na een kwartier deed Ritsu Doan namens Groningen hetzelfde en daar bleef het vervolgens bij in De Koel.

Door het gelijkspel blijft VVV de nummer tien van de Eredivisie met 31 punten. Bij winst had de ploeg van trainer Maurice Steijn in ieder geval tijdelijk ADO Den Haag en sc Heerenveen gepasseerd en achtste gestaan.

Het Groningen van de na dit seizoen vertrekken coach Ernest Faber blijft maar moeizaam presteren. De 'Trots van het Noorden' won in 2018 nog niet, verzamelde tot dusver 24 punten en staat daarmee op de dertiende plek.

In de volgende speelronde speelt VVV opnieuw thuis, wanneer Vitesse afreist naar Limburg. Groningen wacht een thuiswedstrijd tegen NAC Breda.

94 seconden

Het zwalkende Groningen keek in Venlo al snel tegen een achterstand aan. Van Crooij kreeg weer een kans in de basis en de middenvelder had 94 seconden nodig om het vertrouwen van zijn trainer Maurice Steijn terug te betalen.

Binnen het kwartier stond het weer gelijk door Japanner Doan, die net als Van Crooij de verre hoek vond. Hij maakte zijn vijfde treffer van het seizoen.

Naarmate de wedstrijd vorderde werd het niveau minder en alleen spelhervattingen leverden nog gevaar op. Tien minuten voor tijd kopte VVV-verdediger Nils Röseler op de lat, Yoëll van Nieff (Groningen) schoot een vrije trap net naast en in een scrimmage in blessuretijd wist VVV niet te scoren.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie