West Bromwich Albion-spelers Gareth Barry, Jonny Evans, Jake Livermore en Boaz Myhill hebben vrijdag hun excuses aangeboden omdat ze eerder deze week opmerkelijk genoeg een taxi hadden gestolen.

De hekkensluiter van de Premier League verbleef deze week een paar dagen in Spanje voor een trainingskamp. Een aantal spelers besloot 's nachts op stap te gaan in Barcelona.

Na een bezoek aan een fastfoodrestaurant reden Barry - de speler met de meeste Premier League-duels ooit -, Evans, Livermore en Myhill zelf in een wachtende taxi terug naar hun hotel, zonder chauffeur. Na tussenkomst van de politie kreeg de taxichauffeur zijn voertuig terug. De spelers zijn ondervraagd, maar niet opgepakt.

WBA kondigde in eerste instantie op de website alleen aan onderzoek te doen naar een "incident" met vier spelers uit de selectie op het trainingskamp in Spanje.

Verklaring

Enkele uren later, nadat heel wat details over het incident waren uitgelekt, kwamen de betrokken spelers met een verklaring op de site van de club.

"We verontschuldigen ons bij onze teamgenoten, onze coach, de club en zeker bij de fans", schrijven Barry (36), Evans (30), Livermore (28) en Myhill (35).

"We vinden het belangrijk om te laten weten dat wij de betrokken spelers waren, uit respect voor onze medespelers die hier anders ook bij betrokken zouden worden. De club heeft ons laten weten dat het zelf nog onderzoek gaat doen en we verlenen onze volledige medewerking.''

West Bromwich Albion treft zaterdag Southampton in de FA Cup. Onduidelijk is of in die wedstrijd een beroep wordt gedaan op het viertal.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League