Voor de Albanese club KF Skenderbeu dreigt een lange uitsluiting van Europees voetbal. De Europese voetbalbond UEFA heeft vrijdag een nieuw onderzoek geopend naar matchfixing bij de huidige koploper van de Albanese competitie.

Twee jaar geleden werd Skenderbeu ook al bestraft voor matchfixing. De toenmalige kampioen van Albanië mocht toen één seizoen geen Europees voetbal spelen.

Uit het zogeheten fraudedetectiesysteem van de UEFA blijkt dat de betrokkenheid van Skenderbeu bij matchfixing veel groter is dan tot nu toe werd gedacht.

Medewerkers van de UEFA die onderzoek doen in de zaak, ontvingen anonieme doodsbedreigingen. De Europese bond ziet dit als intimidatie, bedoeld om het onderzoek te stoppen. De UEFA heeft aangifte gedaan bij de politie.

"We zullen nooit toestaan dat UEFA-medewerkers worden bedreigd", zei voorzitter Aleksander Ceferin. "Onze mensen hebben volledige steun van de organisatie. Ik sta voor 100 procent achter ze."

Dit seizoen deed Skenderbeu mee aan de Europa League. De club uit de Albanese gemeente Korçe werd in de groepsfase uitgeschakeld. In een poule met Dinamo Kiev, Partizan Belgrado en Young Boys eindigde het met vijf punten als laatste.

Bekijk het programma en de uitslagen in de Europa League