Roda JC spant definitief een kort geding aan tegen de KNVB vanwege de uitschakeling in de kwartfinales van het Toto KNVB-bekertoernooi. De club uit Kerkrade vindt dat in die bewuste wedstrijd tegen Willem II begin deze maand ten onrechte een doelpunt is afgekeurd.

Het was Roda-aanvaller Donis Avdijaj die acht minuten voor tijd bij een 2-2 stand de winnende treffer leek te maken. Op advies van videoscheidsrechter Jochem Kamphuis werd het doelpunt afgekeurd, omdat er een handsbal van Roda-verdediger Mikhail Rosheuvel aan vooraf ging.

Volgens de Limburgers had arbiter Dennis Higler tijdens het balbezit van Willem II na de handsbal de videoscheidsrechter in moeten schakelen en niet pas nadat Roda de bal terugveroverde en scoorde.

Het bleef na reguliere speeltijd en verlenging bij 2-2, waarna Willem II via strafschoppen aan het langste eind trok. Roda diende direct protest aan bij de KNVB, maar kreeg nul op het rekest.

Financiële compensatie

Roda wil bij de rechter afdwingen dat de laatste acht minuten worden overgespeeld met een 2-3 voorsprong voor de Limburgers. De club gaat ook akkoord met een financiële compensatie voor de bekeruitschakeling, zo bevestigt een woordvoerder donderdag tegen NUsport.

Het kort geding tussen Roda en de KNVB dient donderdag 22 februari om 14.00 uur, zes dagen voordat de halve finales in de KNVB-beker worden afgewerkt. Willem II speelt daarin vooralsnog tegen Feyenoord in De Kuip en AZ ontvangt FC Twente. 

Bekijk het programma en de uitslagen in de KNVB-beker