Danny Buijs is vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van FC Groningen. Hij krijgt de ervaren Hennie Spijkerman als assistent en volgt in het Noordlease Stadion Ernest Faber op, die er na dit seizoen mee stopt.

Voor de 35-jarige Buijs is het zijn eerste trainersklus in het betaald voetbal. De voormalig middenvelder van onder meer Feyenoord, ADO Den Haag en FC Groningen heeft voor twee jaar getekend. Spijkerman heeft een verbintenis voor een seizoen gekregen.

Buijs, die tussen 2004 en 2006 77 duels speelde voor Groningen, is nu nog trainer bij amateurclub Kozakken Boys. Met de ploeg uit Werkendam staat Buijs momenteel tweede in de Tweede Divisie.

FC Groningen meldt woensdag dat beide trainers op een later moment officieel worden gepresenteerd. "De club wil op dit moment alle aandacht en energie steken in het hier en nu en Buijs richt zich op zijn huidige club Kozakken Boys en de cursus UEFA Pro Coach Betaald Voetbal in Zeist, die hij momenteel volgt."

Buijs krijgt naast de 67-jarige Spijkerman ook de huidige assistent-trainer Peter Hoekstra en keeperstrainer Bas Roorda in zijn technische staf.

Spijkerman

Spijkerman werd eerder dit seizoen op non-actief gesteld bij Ajax, waar hij de assistent was van de eveneens weggestuurde Marcel Keizer. Zij moesten net als Dennis Bergkamp het veld ruimen na de nederlaag in de KNVB-beker tegen FC Twente.

Spijkerman was sinds 2011 aan de Amsterdamse club verbonden. Eerder had de voormalig doelman clubs als FC Emmen en FC Zwolle onder zijn hoede.

Onder Faber maakt Groningen een matig seizoen door, met zowel op als naast het veld de nodige reuring. Zo werd spits Lars Veldwijk eerder deze week uit de selectie gezet, omdat hij weigerde in te vallen. De club staat dertiende in de Eredivisie.

Bekijk de stand en het programma in de Eredivisie