Fortuna Sittard is maandag in de Jupiler League tegen de vierde nederlaag op rij aangelopen. Jong AZ, met Ron Vlaar in de gelederen, was de Limburgers met 2-0 de baas.

Door de nederlaag dreigt de equipe van coach Sunday Oliseh de aansluiting met koplopers Jong Ajax en NEC te verliezen. De achterstand is inmiddels opgelopen naar vijf punten.

Ferdy Druijf zorgde in Wijdewormer voor de openingstreffer, waarna Owen Wijndal er 2-0 van maakte. Fortuna beëindigde het duel met tien man, na rood voor aanvoerder Perr Schuurs.

Bij Jong AZ speelde Vlaar voor het eerst sinds september weer een officiële wedstrijd. De 32-voudig international van Oranje werd na een uur gewisseld.

Jong AZ, dat voor de tweede week op rij won, neemt door de zege wat afstand van de onderste plaatsen. Het staat nu zeventiende met 23 punten.

FC Emmen boekte een 0-1 overwinning bij Go Ahead Eagles. Alexander Bannink maakte in Deventer de enige treffer van de wedstrijd. De Drenten klimmen door de zege naar plek vier en hebben nu 41 punten, acht minder dan de koplopers. Go Ahead is zestiende, met evenveel punten als Jong AZ maar een beter doelsaldo.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Jupiler League