Lars Veldwijk is door FC Groningen voorlopig teruggezet naar de beloften. De spits zou zondag volgens zijn coach Ernest Faber in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (0-0) geweigerd hebben om in te vallen.

Faber stelde de weigering van eenmalig Zuid-Afrikaans international Veldwijk extra pijnlijk te vinden omdat het publiek in het Noordlease Stadion nu hoorbaar weinig begrip had voor het wisselbeleid van de coach.

Veldwijk ontkende zondagavond overigens de woorden van zijn trainer. Volgens de geboren Noord-Hollander was hem niet gevraagd in te vallen. "Ik ben altijd en elke minuut bereid te spelen voor FC Groningen indien de trainer een beroep op mij doet", zo schreef hij op Twitter.

Faber had vlak na de wedstrijd in het Noordlease Stadion een heel andere lezing. Volgens de trainer van de Groningers wilde hij Veldwijk inbrengen, maar weigerde de aanvaller dat.

Bedoeling

"Het was de bedoeling dat hij erin zou komen", zei Faber zondag tegen FOX Sports. "Maar Lars besloot dat hij niet meer in wilde vallen en ging weer zitten."

Veldwijk, die nog een contract heeft tot medio 2020, kwam dit seizoen achttien keer in actie voor Groningen, waarvan tien keer als invaller. Eerder speelde hij onder meer voor Excelsior, PEC Zwolle en Nottingham Forest.

Groningen staat momenteel op de dertiende plek in de Eredivisie met 23 punten.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie