Michiel Kramer maakt het huidige seizoen af bij hekkensluiter Sparta Rotterdam. De 29-jarige spits zat zonder club sinds het ontbinden van zijn contract bij Feyenoord.

Sparta bevestigt maandagavond dat Kramer aansluit bij het Sparta van trainer Dick Advocaat en tot het einde van het seizoen heeft getekend. Eerder op maandag verscheen het bericht dat hij zou meetrainen bij Jupiler League-club Telstar.

Kramer was tijdens de winterse transferperiode al in gesprek met Sparta, maar toen wees hij de Rotterdamse club nog van de hand. 

Daags na het sluiten van de winterse transfermarkt besloten Feyenoord en Kramer dat het beter was om uit elkaar te gaan. De boomlange spits mocht daardoor transfervrij op zoek naar een nieuwe werkgever, wat nu alsnog tot een akkoord met Sparta heeft geleid.

Lijfsbehoud

"Ik ben blij dat ik hier ben", zei Kramer maandag op de website van Sparta. De spits hoopt zijn nieuwe ploeg te kunnen helpen aan lijfsbehoud. "Dat is het doel. Ik wil mijn steentje bijdragen, maar uiteindelijk maakt het niet uit wie er scoort, als we maar punten pakken."

De oud-spits van onder meer FC Volendam en ADO Den Haag is naar eigen zeggen fit genoeg om zondag direct aan te kunnen treden tegen FC Twente. Beide clubs zijn verwikkeld in een stevige degradatiestrijd.

"Dat is meteen een belangrijk potje. Het zou mooi zijn als ik erbij kan zijn. Ik ben fit, heb maar een week zonder club gezeten en ik heb nergens last van."

Broodje kroket

Kramer kon bij Feyenoord nauwelijks meer op speeltijd rekenen en raakte nog verder in het nauw nadat hij in de rust van de bekerwedstrijd tegen Heracles Almelo betrapt werd op het eten van een broodje kroket op het veld.

In tweeënhalf seizoen kwam Kramer tot 71 officiële wedstrijden en 23 goals voor zijn droomclub. De geboren Rotterdammer speelde eerder voor NAC Breda, FC Volendam en ADO Den Haag.

Sparta staat laatste in de Eredivisie met veertien punten, twee minder dan FC Twente en drie minder dan Roda JC. 

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie