Arbiter Danny Makkelie blijft achter zijn besluit staan om de treffer van Excelsior-spits Mike van Duinen tegen NAC Breda af te keuren. Mede doordat dat doelpunt niet doorging, eindigde het duel zondag in 0-0.

Van Duinen, en met hem veel toeschouwers en tv-kijkers, dacht vlak na rust een geldig doelpunt gemaakt te hebben, toen hij zijn hoofd tegen een voorzet van Stanley Elbers had gezet.

Tot zijn ontsteltenis stak assistent-scheidsrechter Hessel Steegstra echter zijn vlag omhoog, om aan te geven dat de voorzet van Elbers onderweg de achterlijn had gepasseerd. Makkelie nam dat signaal over en kende een doeltrap aan NAC toe.

"Belachelijk, niet te geloven", zei de spits na afloop tegen FOX Sports. "Hij is gewoon bang om een fout te maken. Voor mij is dit gewoon een goal en voor de ploeg drie punten."

Makkelie houdt echter voet bij stuk. "Mijn assistent vlagt en meldt mij dat de bal via een curve buiten het veld is gekomen. Hij is de enige dat die heeft kunnen zien", aldus de arbiter tegen de NOS.

"Ik ben wel benieuwd op basis waarvan mensen kunnen oordelen dat de bal binnen is gebleven", vervolgde de scheidsrechter. "Om dit goed te kunnen zien, moet je op de achterlijn staan en dat deed mijn assistent. Hij was zeer overtuigd."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie