Spits Lars Veldwijk van FC Groningen ontkent dat hij zondag tijdens de tweede helft van het thuisduel met ADO Den Haag (0-0) weigerde in te vallen en snapt niet dat coach Ernest Faber hem daarvan beschuldigt.

"Met verbazing hoor ik dat ik vandaag zou hebben geweigerd om in te vallen voor FC Groningen. Hiervan is echter geen sprake", schrijft Veldwijk op Twitter.

"Mij is vandaag niet gevraagd om in te vallen. Ik ben altijd en elke minuut bereid te spelen voor FC Groningen indien de trainer een beroep op mij doet."

Faber had vlak na de wedstrijd in het Noordlease Stadion een heel andere lezing. Volgens de trainer van de Groningers wilde hij Veldwijk inbrengen, maar weigerde de aanvaller dat.

"Het was de bedoeling dat hij erin zou komen", zei Faber tegen FOX Sports. "Maar Lars besloot dat hij niet meer in wilde vallen en ging weer zitten. We gaan morgen rustig zitten met de directie en dan bespreken we dit."

Pijnlijk

Faber stelde de weigering van eenmalig Zuid-Afrikaans international Veldwijk extra pijnlijk te vinden omdat het publiek in de Euroborg nu hoorbaar weinig begrip had voor het wisselbeleid van de coach.

"De supporters weten niet wat er speelt en dan snap ik hun reactie wel", reageerde hij op het gefluit vanaf de tribunes. "Eigenlijk zou je ze moeten inseinen wat er precies aan de hand is."

Faber, die al heeft aangegeven aan het eind van het seizoen te vertrekken bij de huidige nummer dertien van de Eredivisie, gaf toe dat het niveau van de wedstrijd teleurstellend was.

"De spelers willen heel graag en geven het maximale. Maar als er dan helaas ook spelers zijn die niet willen knokken voor hun collega's, dan is dat bijzonder teleurstellend. Daar moeten we een passende oplossing voor vinden."

Veldwijk, die nog een contract heeft tot medio 2020, kwam dit seizoen achttien keer in actie voor Groningen, waarvan tien keer als invaller. Eerder speelde de geboren Noord-Hollander onder meer voor Excelsior, PEC Zwolle en Nottingham Forest.