De Eredivisiewedstrijden Excelsior-NAC Breda en FC Groningen-ADO Den Haag hebben geen winnaar opgeleverd. Zowel in het Van Donge & De Roo Stadion als in het NoordLease Stadion werd het 0-0.

Excelsior maakte vlak na rust weliswaar een doelpunt, maar de trefzekere kopbal van Mike van Duinen werd om een discutabele reden afgekeurd.

De arbitrage oordeelde dat de voorzet van Stanley Elbers in zijn geheel de achterlijn was gepasseerd, maar dat leek op het eerste oog niet het geval te zijn geweest.

Van Duinen had Excelsior vlak voor tijd alsnog de volle buit moeten bezorgen, maar de aanvaller faalde oog in oog met doelman Nigel Bertrams, die terugkeerde van een langdurige schorsing.

Excelsior en NAC Breda bleven door de verder nagenoeg kansarme remise de nummers twaalf en vijftien op de ranglijst.

Excelsior heeft tot dusver 25 punten bij elkaar gesprokkeld, terwijl NAC Breda twintig punten bezit, drie meer dan Roda JC, dat op dit moment als nummer zestien de eerste playoff-plek voor degradatie naar de Jupiler League bezet.

FC Groningen-ADO Den Haag

Bij FC Groningen-ADO Den Haag viel er bijzonder weinig te genieten voor beide doelen en dus was de 0-0 eindstand niet zo heel gek te noemen.

Alleen in de eerste helft mochten beide ploegen aanspraak maken op een doelpunt, maar de doelmannen Sergio Padt en Robert Zwinkels toonden zich telkens een sta-in-de-weg.

Zwinkels had diep in blessuretijd nog wel het geluk dat een scherpe voorzet van Ajdin Hrustic niet werd aangeraakt door Tom van Weert en maar net naast de voor hem goede kant van de paal belandde.

Bij ADO Den Haag nam assistent-trainer Dirk Heesen eenmalig de honneurs waar omdat hoofdcoach Alfons Groenendijk thuis met griep op de bank lag.

FC Groningen en ADO Den Haag bleven door de remise de nummers dertien en acht op de ranglijst, met respectievelijk 23 en 32 punten.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie