Phillip Cocu zag zaterdagavond hoe zijn ploeg in de Eredivisie de zevende zege op rij boekte op bezoek bij Sparta Rotterdam (1-2). Eenvoudig ging het wederom niet bij de koploper. De PSV-trainer is dan ook te spreken over de professionaliteit van zijn ploeg.

Kenneth Dougall bracht de thuisploeg na zes minuten nog op voorsprong met een kopbal. "Dan weet je dat het lastig wordt", zei Cocu tegen de NOS.

"Sparta verdedigt al compact en als ze voor staan al helemaal. De ruimtes waren klein, dus het zou zeker geen makkelijke opgave worden om alsnog te winnen."

Steven Bergwijn bezorgde PSV met twee fraaie doelpunten alsnog de overwinning. "Voor Steven is het sowieso lekker als je op deze manier belangrijk bent. Hij speelt ook goed in de teamdiscipline, dat vind ik ook belangrijk. Als je dan ook nog rendement hebt, ben je als speler op de goede weg."

Initiatief

Voor de tiende keer dit seizoen won PSV een duel met één doelpunt verschil. "Het gaat om het resultaat en dat proberen we te doen met aanvallend voetbal", aldus Cocu. "Vandaag hebben we ook de hele wedstrijd het initiatief gepakt."

"Alleen na onze 1-2 kan je spreken van een fase waarin Sparta heeft aangedrongen. Toen hadden we moeite om er goed uit te komen. Dan ben je als team wel professioneel door dat te voelen en geen gekke risico’s te nemen. Maar we sluiten onze ogen echt niet voor dingen die beter kunnen."

PSV kan met tien punten voorsprong op Ajax kijken wat de nummer twee zondag doet tegen FC Twente. Dat duel in Amsterdam begint om 12.30 uur en staat onder leiding van Serdar Gözübüyük.

Live op de hoogte blijven van al het nieuws uit de Eredivisie? Download de NUsport-app

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie