FC Utrecht heeft zaterdagavond een 2-1 thuiszege op PEC Zwolle geboekt. In Almelo pakte Heracles tegen Willem II voor het eerst in 2018 de volle buit: 1-0.

FC Utrecht naderde PEC door de zege tot op een punt. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong bezet de zesde plek met 38 punten. De Zwollenaren, die in 2018 al drie keer verloren in de Eredivisie, staan één plaats hoger.

Utrecht stond halverwege de eerste helft al met 2-0 voor. Gyrano Kerk opende in de zeventiende minuut de score door van dichtbij een voorzet van Sander van de Streek binnen te tikken.

Vijf minuten later verdubbelde Zakaria Labyad de marge. De aanvaller schoof de bal binnen nadat PEC-doelman Diederik Boer in eerste instantie redding bracht op een schot van Mark van der Maarel. Ryan Thomas kreeg kort daarna de kans op de aansluitingstreffer, maar hij schoot naast.

PEC kwam sterker uit de kleedkamer, maar tot uitgespeelde kansen leidde dat niet. Boer voorkwam in de tweede helft wel een grotere achterstand. Eerst keerde hij schoten van Yassin Ayoub en Mateusz Klich en kort daarna hield hij een kopbal van Ramon Leeuwin uit zijn doel.

In de extra tijd deed Mustafa Saymak uit een strafschop nog wat terug voor Zwolle nadat Queensy Menig werd gevloerd in het zestienmetergebied. De aansluitingstreffer kwam echter te laat voor de bezoekers.

Heracles-Willem II

Heracles vond door de winst op Willem II verder aansluiting met de middenmoot en is nu de nummer elf van de Eredivisie met 27 punten. De Tilburgers hebben zeven punten minder en staan daarmee veertiende.

Heracles-spits Vincent Vermeij kreeg na een klein halfuur de eerste grote kans tegen Willem II. De spits kopte naast uit een hoekschop van Brandley Kuwas. Tien minuten later verprutste Bartholomew Ogbeche een levensgrote kans voor de Tilburgers. De Nigeriaanse spits kon de bal voor open doel binnentikken, maar schoot naast.

Aan de andere kant was het kort voor rust wel raak. Na goed voorbereidend werk van Kuwas, die het halve veld over liep, schoot Vermeij raak. Heracles ontsnapte na een uur spelen aan de gelijkmaker. Na een goede combinatie van Willem II kon Jordy Croux uithalen, maar Heracles-doelman Bram Castro bracht redding met zijn voeten.

Ook Ogbeche verzuimde de bezoekers even later op gelijke hoogte te brengen, waardoor Heracles voor het eerst in zeven competitieduels weer eens wist te winnen. Op 14 december boekten de Almeloërs tegen Sparta Rotterdam (3-2) hun laatste Eredivisiezege.

Live op de hoogte blijven van al het nieuws uit de Eredivisie? Download de NUsport-app

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie