Bondscoach Ronald Koeman heeft zaterdag bevestigd dat hij Dwight Lodeweges wil toevoegen aan zijn technische staf bij het Nederlands elftal.

Lodeweges is momenteel nog werkzaam als assistent-trainer van John van 't Schip bij PEC Zwolle.

"Ik probeer ervoor te zorgen dat ik voor iedere functie de beste man krijg. Dat is ook de reden dat ik Lodeweges als assistent aan mijn staf wil toevoegen", zegt Koeman in De Telegraaf.

Lodeweges stopte afgelopen najaar bij de KNVB als bondscoach van Oranje onder 20, omdat hij de functie niet meer kon combineren met zijn rol als assistent-trainer bij PEC Zwolle. Hij was sinds augustus 2016 werkzaam bij de KNVB.

"Ik heb een aantal gesprekken met Dwight gevoerd en het is nu aan de KNVB om dat zo snel mogelijk in te vullen en definitief te maken", aldus Koeman, die eveneens laat weten te stoppen met zijn column in de krant.

Contract

Omdat Lodeweges nog tot de zomer van 2021 vastligt in Zwolle, moet de KNVB diens contract afkopen. De bond onderhandelt daar momenteel over met PEC.

De 60-jarige Lodeweges zou de technische staf van Koeman, die verder moet gaan bestaan uit Kees van Wonderen, keeperstrainer Patrick Lodewijks en conditietrainer Jan Kluitenberg, completeren.

De laatste klus van Lodeweges als hoofdtrainer was bij sc Heerenveen. Eerder stond hij ook voor de groep bij onder meer SC Cambuur, NEC, PSV (interim), FC Groningen, PEC, het Canadese FC Edmonton en JEF United uit Japan.

Afgelopen dinsdag werd Koeman gepresenteerd als de nieuwe keuzeheer van Oranje. De oud-international tekende een contract tot en met het WK van 2022. In zijn kielzog verbond Nico-Jan Hoogma zich als directeur topvoetbal aan de KNVB.