Liverpool-trainer Jürgen Klopp heeft Virgil van Dijk gewaarschuwd dat de Nederlander waarschijnlijk niet hartelijk zal worden ontvangen bij Southampton zondag.

Het duel tussen de 'Saints' en de 'Reds' in de Premier League markeert de eerste keer dat de Nederlandse verdediger in het Saint Mary's Stadium terugkeert sinds zijn veelbesproken overgang naar Anfield.

Mede door een mislukt transferverzoek en een werkweigering van Van Dijk in de zomer, kende de Oranje-international een turbulente eerste seizoenshelft in Zuid-Engeland. Klopp denkt dat zijn winteraankoop daarom behoorlijk hard aangepakt zal worden door zijn oud-teamgenoten en hun fans.

"Het zal waarschijnlijk niet al te vriendelijk zijn", antwoordde de Liverpool-manager vrijdag tijdens zijn persconferentie, nadat hem werd gevraagd hoe de ontvangst voor de duurste verdediger ter wereld zou zijn bij de club waar Van Dijk tussen 2015 en 2017 67 competitieduels voor speelde.

Southampton

De Duitse trainer vermoedt dat zowel de spelers als de fans van Southampton Van Dijk het een en ander betaald willen zetten, maar probeert daar zo goed mogelijk mee om te gaan.

"We moeten proberen er niet aan te denken. In de toekomst zal het allemaal wel tot bedaren komen, maar zondag moeten we gewoon gaan voetballen."

Klopp zou het niet terecht vinden als zijn 26-jarige pupil zondag zou worden uitgefloten of het mikpunt wordt van hard spel. "Niemand bij Southampton kan zeggen dat wij Virgil gestolen hebben. Bovendien zijn er wel vaker spelers van Southampton naar Liverpool gegaan."

Liverpool staat na 26 wedstrijden derde in de Premier League, met achttien punten achterstand op koploper Manchester City. Southampton staat vijftiende, met maar twee punten voorsprong op de plekken die degradatie tot gevolg hebben.

Bekijk hier het programma en de stand in de Premier League