Koploper FC Twente en naaste belager Ajax hebben vrijdagavond een eenvoudige zege geboekt in de Eredivisie voor vrouwen. De Tukkers waren uit met 2-5 te sterk voor VV Alkmaar en de Amsterdammers versloeg voor eigen publiek Excelsior Barendrecht met 2-0.

Hierdoor blijft het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen vier punten. Twente gaat met 36 punten uit vijftien wedstrijden aan kop en Ajax volgt op de tweede plaats met 32 punten, maar heeft wel een duel minder gespeeld.

Twente kwam op een besneeuwd veld in Alkmaar wel vroeg op achterstand. SImone Kets vond namens VV Alkmaar na zeven minuten al het net. Nog voor rust boog Renate Jansen die achterstand met twee treffers om in een voorsprong.

Joëlle Smits breidde de marge kort na rust verder uit, maar even later bracht Kets de spanning terug in de wedstrijd. Smits en Ellen Janssen stelden de drie punten voor Twente vervolgens veilig.

Ajax opende al na negen minuten de score tegen Excelsior via een goal van Linda Bakker. Marjolijn van den Bighelaar bepaalde vlak na rust de eindstand op 2-0.

In de andere twee wedstrijden van vrijdagavond in de Eredivisie voor vrouwen boekte sc Heerenveen, dat op geruime achterstand van de twee bovenste ploegen derde staat, een 1-2 uitzege op PEC Zwolle en speelde ADO Den Haag op eigen veld met 2-2 gelijk tegen Achilles'29.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie Vrouwen